Efterlysning og info om kunst-gavl-projektet i Astrup

/ / Nyhed

Der sker noget!

Der har længe været ro om kunstprojektet, men nu sker der noget. Arbejdsgruppen vil hermed gerne informere lidt om status og frembringe en efterlysning, som vi håber mange vil granske videre i.
Vores inspirator, Søren Vester, har lavet et spændende oplæg med masser af referencer til temaet “Trivsel og sundhed”. Desuden er et vigtigt tema: Lokal iværksætteri. Derfor er den planlagte kunst-installation også en hyldest til en, nu afdød Astrup borger. Smedemester Johannes Nielsen, – Kasper Bach Nielsens oldefar, var en iderig og kreativ smed, som lavede en, – ja selv idag uundværlig opfindelse, nemlig murstenstangen. Tangen, der i et løft griber fat om 10 mursten og gør det nemt for murerarbejdsmanden at flytte en stak sten. Smed Jens Chr. Nielsen forsøger at få Bundsbæk smedene til at producere nogle tænger, som kan bruges i projektet.
Søren Vester var, for næsten et år siden, på inspirationstur i Astrup og da han, ved en tilfældighed, hørte om denne lokale opfindelse, var ideen født.

Billederne viser en meget kraft gynge. Tykke stålbjælker med nedstoppede stålvirer og med en bænk som bygges af lokale mursten. Siddepladserne er afgrænset af murstentænger som fremstilles til anledningen.
Talebobler monteres på virerne og kan virke som hurtig info for passerende. Eks. “Juletræstænding d. 25. nov.”

HJÆLP!
Vi skal bruge nogle mursten. Helst massive, men ellers er resten underordnet. Kan du undervære 10 eller 50 vil vi blive glade. Vi vil også gerne have et par ord med om oprindelsesstedet. Eks. Lille Fastergaard, Stensbovej 1, gammel svinestald bygget i 1953.
Kontakt en fra arbejdsgruppen og vi henter. Alternativt kan de afleveres på en palle i gårdspladsen på Stensbovej 1. (ved mælketanken)
Vær med til at skrive historie – tusind tak.

Ligeledes planlægges der en arbejdslørdag efter sommerferien, hvor vi ønsker et stort fremmøde, – mest for at kloge i projektet, 😁men også et par hænder, som kan hjælpe ved monteringen. Søren Vester er arbejdsleder.

Tak for interessen og god sommer.

mvh arbejdsgruppen
Per Hindhede
Leif Randeris
Birgitte lund
Jens Schmidt
Astrid Hindhede
Jørgen S. Madsen