Kære tilflytter – eller kommende tilflytter.

I Faster Astrup mener vi det alvorligt når vi siger: ”Her er godt at bo og nye borgere skal føle sig velkommen – for det er de.”
Det er en stor beslutning at flytte til et nyt område hvad enten man kommer som boligkøber eller lejer. Hvordan er naboerne, sker der noget, får vi vores drømme indfriet, hvordan bliver man modtaget, er der et aktivt foreningsliv, blot for at nævne nogle af de overvejelser der går forud for en flytning.

Siden her – og de øvrige faner fortæller lidt om hvordan vi i Faster – Astrup har målrettet en strategi således at tilflyttere må få deres drømme og forventninger indfriet.

Strategien går på 3 ben:

Aktiv Faster bliver nævnt i det følgende. Hvad er dette for en størrelse og hvad et dets formål.
Aktiv Faster er en moderne sogneforening. Vi arbejder strategisk med lokalområdets udvikling til gavn for borgerne, foreningslivet og erhvervslivet. Vi arbejder for et værdiskabende landsbysamfund både når det gælder fysiske projekter/arrangementer men også når det vedrører de menneskelige interaktioner.

Aktiv Fasters bestyrelse består af almindelige borgere og repræsentanter for foreningslivet. I praksis er vi en blanding af en traditionel sogneforening og en halbestyrelse. Aktiv Faster står således også for driften af Aktivitetshuset i Astrup. Aktiv Faster er lokalområdets samlede talerør specielt ift. Ringkøbing-Skjern Kommune og øvrige samarbejdspartnere.

Læs mere om de enkelte områder ved at klikke herunder:

+ Lokalguider

Aktiv Faster har en gruppe af lokalguider, som købere er velkomne til at kontakte, hvis man ønsker et større kendskab til lokalområdet inden de sætter en endelig underskift på en købsaftale. Tilbuddet gælder også lejere med det samme ønske.

Vores lokalguider har forskellige baggrunde og berøringsflader – du afgør selv hvem der har nemmest ved at give jer den rigtige ”fremvisning i lokalområdet”

 • Poul Jensen: Aktiv forælder til barn i Faster Skole, lærer på Teknisk Skole.
 • Lilian Graversen: Aktiv forælder til børn i Faster Skole og Børnehave, tilflytter til sognet ultimo 2008. Formand for Fasters Børn fællesbestyrelse. Uddannet pædagog og arbejder i Skjern. Årgang 81.
 • Erik Kjærsgård: Aktiv forælder til børn i Faster Skole, tidligere fodboldtræner for både ungdoms- og seniorhold, medlem af Astrup cykelklub, Produktkonsulent hos Vestjyllands Andel, tilflytter til sognet i 2005. Årgang 75.
 • Margit T. Kristensen: Landmand, Aktiv ildsjæl.
 • Jørgen S. Madsen: Landmand, Landdistriktsudvikling, projekter, foreningsliv. Årgang 62.
 • Signe Vestergaard

Tilbuddet er ganske gratis og uforpligtende.

Hvorfor dette tilbud:
Mange i lokalområdet har oplevet hvor begejstrede og positivt overraskede folk bliver, når de oplever f.eks. området omkring Aktivitetshuset, Mejeriet og Ejstrup søerne mm.

Nogle af de kommentarer der ofte falder når man snakker med nogen som har haft mulighed for en lidt nærmere besigtigelse er:

 • Må man virkeligt bruge bålhytten og beachvolley uden beregning?
 • Hvor er her pænt og rent.
 • Koster det kun 50 kr./time at leje hallen?
 • Hvordan får man så mange frivillige?
 • En meget smuk mejeribygning og dejlig butik.

Disse positive indtryk vil Aktiv Faster gerne bruge i fortællingen om hvad lokalområdet har at byde på, og hvordan disse tilbud kommer borgerne til gavn. Vores udfordring er nemlig at man ofte skal om ”bag facaden”, væk fra gennemfartsvejen, for at opleve lokalområdets kvaliteter.

+ Velkomstpakke

I samarbejde med en del foreninger og erhvervsdrivende, har Aktiv Faster etableret en Velkomstpakke som alle tilflyttere modtager. Der er mange gode tilbud og oplevelser som kommende tilflyttere kan vælge blandt.
Aktiv Faster vil i størst muligt omfang forsøge at aflevere disse velkomstpakker, men skulle du som tilflytter efter nogle måneder mangle denne velkomstpakke, håber vi du/I vil kontakte en af lokalguiderne

+ Netværksdannelse

Under udviklingen af vores nye velkomsttiltag har vi haft hjælp fra en mindre tilflytter-referencegruppe. De frembragte ideen om at man som ny borger i et område kunne have behov for en mentorperson eller en form for netværksdannelse. Aktiv Faster vil derfor bidrage til dette i det omfang der er behov. Kontakt en af lokalguiderne eller personer i Aktiv Fasters bestyrelse.

Behovet kunne være relevant for fremmedsprogede, ved enlige forældre med behov for en ”reserve bedstemor”, delebørn som mangler legekammerater, ol.