Et skræmmende billede, ikke sandt?

/ / Nyhed

Et skræmmende billede, ikke sandt?

Billedet og statistikken er taget fra en artikel som Dansk Handelsblad bragte for nylig, omhandlende at mange landsbyer under 500 indbyggere, mister deres butik.

Men hvordan står det egentligt til hos vores lille købmandsbutik i Astrup? Tja, hvis man sammenligner tallene i Astrup Købmandshandel AmbA i dag, med 10 år tilbage, så er det bestemt rigtig dejlig læsning.

I regnskabsåret 2007/2008 havde vi en omsætning på 6,2 mio. + moms, og i det seneste år, 2017/2018 var den på 10,2 mio. + moms. En stigning i omsætningen på næsten 40 % på 10 år!

Indtjeningen er også fulgt rigtig godt med, i det seneste regnskabsår havde vi et overskud på godt 300.000. Dejligt at kunne ligge lidt til side, til hvis det engang skulle se knap så godt ud.

Men hvordan kan det lade sig gøre i Astrup, når der de sidste 10 år er lukket over halvdelen af de små butikker i Danmark?

Tja, der er nok mange grunde, en af de vigtigste er nok at vi i Astrup og omegn, har verdens bedste kunder!
Men også:
• Placeringen af butikken, og i forholdsvis nye omgivelser.
• Mange har bestemt sig for at de VIL have en butik, og handler alt hos os, hvad de kan komme afsted med.
• I forhold til byens størrelse, har vi et stort udvalg af købmandsvarer, og er på mange ting, ikke dyrere end andre steder.
• Serviceydelser som apotekerudlevering, pakkeind- og udlevering, indsamling til runde fødselsdage, bryllupper m.m.
• Vi prøver, så tit som muligt, at lave arrangementer som ”samler byen”, eksempelvis rødvinssmagning og fællesspisning.
• Vi har i tide fået udskiftet alt køl og frys til nyt og energibesparende, samt fået investeret i LED-lys. Det giver gode besparelser på den lange bane.
• Vi er gode til at købe ind i den rigtige mængde, og til den rigtige pris!
• og sikkert også mange andre ting…..

Så alt i alt, vær blot helt rolig for købmandsbutikken i Astrup. Og vær også gerne lidt stolt over at du har været med til at løfte den op på det niveau den er i dag 