Gaderundbold 2024

/ / Nyhed

F.B.G. arrangerer
GADERUNDBOLD PÅ FASTER STADION
Søndag, den 2. juni 2024

Søndag den 2. juni starter gaderundbold kl. 11.00. Finalen forventes afviklet omkring kl. 14.30. Efter de indledende kampe sælges pølser og frankfurter med mere, og der vil være prisoverrækkelser inden semifinaler og finalen.

Der spilles 2 halvlege à 10 minutter, hvor hvert hold er inde i 10 minutter.
Banestørrelse 17 x 17 meter.

Deltagere:
Hvert hold må bestå af max. 15 pers. Men en gade/vej skal endelig tilmelde sig uanset antal tilmeldte. Rundboldudvalget vil samle gader/veje, hvis det ønskes.

Point for hver spiller der løber en runde:
Over 60 år 3 point
Mellem 10 og 59 år 1 point
Til og med 9 år 3 point
Hvis en spiller løber en runde på eget slag 5 point

Boldtræ og bolde udleveres til hvert hold. Hvert hold opfordres til at stille med en eller flere dommere. Der vedlægges 1 sæt gaderundboldregler herunder. Dommer(ne) møder til gennemgang af regler kl. 10.45 i foredragssalen.

Vi håber meget på jeres deltagelse til gaderundbolden, så vi kan samles som område (Faster sogn) og udvikle vores kendskab til hinanden. Udeboende børn er også velkommen.

Meld jer til hos jeres holdleder, hvor I skriver, hvem der deltager fra jeres hus og hvor mange der er under 10 år og over 60 år. Skriv også om I kan stille med en eller flere dommere. Hvis der er nogen der ønsker at være dommer i nogle kampe, men også spille, er det en mulighed. Alle dommere bliver orienteret grundigt om reglerne før start.

______________

GADERUNDBOLD – REGLER

Indeholdets spillere slår efter tur til bolden, som gives op af en markspiller.

Indeholdets spillere, som efter at have slået står i 1. hjørne, skal forsøge at nå 2. hjørne – så 3. hjørne osv., inden markspillerne fanger bolden og returnerer den til opgiveren. Så snart opgiveren har bolden igen og står på “opgiver-pletten”, råber han tydeligt “STOP”. De af indeholdets spillere, som ikke er nået til et hjørne/mål, er døde og går bag i rækken for at slå igen, det giver 1 minuspoint at dø.

Hvert hold har 10 minutter som indehold, der fløjtes når der skal skiftes. Det gælder for indeholdet om at flest mulige spillere når banen rundt.
Alle over 60 år giver 3 point
Alle mellem 10 og 59 år giver 1 point
Børn til og med 9 år giver 3 point
Hvis indeholdets slåer når hele banen rundt giver denne præstation 5 point.
Hvis mindre børn bliver båret rundt af forældrene, skal de også have point.

Hver spiller har 3 skudforsøg. Rammer man heller ikke bolden ved 3. forsøg, går man til 1. hjørne.

Hvis en markspiller griber bolden fra en slåer, er slåeren død! Indeholdets spillere må gerne løbe på bolden.

Bolden må ikke skydes direkte uden for banens sidelinjer. Bolden må godt trille ud, hvis den først har ramt græsset på banen.
Skyder en slåer bolden ud over sidelinjen er både slåer og de der løber døde. Hvis markspillerne griber en skævert uden for sidelinjen, betragtes det som en griber. Bolden skal røre græsset først inden markspilleren samler bolden op.

Hvis en spiller taber boldtræet, er slåeren ikke død. (ingen gør dette med vilje).

Hvis en slåer kommer til at skyde bolden bagud, og ikke fremad på banen, så har slåeren rørt bolden, og skal gå til 1. hjørne.

De to dommere skal stå i henholdsvis 2. og 4. hjørne af banen.

HUSK AT HVERT HOLD SKAL STILLE MED MINDST EN DOMMER!