Forskønnelsesprisen 2009

Vi er glade for de 2 sponser KJÆRS MASINSTATION og FASTER ANDELSKASSE vil være med til at give vinderen en gave check. De har sammen med byfornyelses gruppen fundet vinderen blandt de mange højt kvalificerede indkomne forslag det var ikke nemt vælge- Og allerede nu glæder vi os til næste års udvælges hvor vi kan se 4 påbegyndte eller næsten færdige projekter. Mange snakker om KRISE med den kører vist udenom Faster Sogn, men tilbage til årets vinder som har brugt ufattelig mange timer på at nå til det flotte forskønnelses resultat. VINDEREN af forskønnelses prisen 2009 er Birte og Karsten Madsen, Engvangvej 1. Præmien er en gavecheck på 3000 kr. og et skilt til at hænge op som bevis for det flotte projekt .

 

Indstillingen lyder således

 

Vi indstiller Birte og Karsten Madsen til forskønnelsesprisen 2009 De har gjort et stort stykke arbejde for at ændre en faldefærdig ejendom, som absolut ikke var noget kønt syn, til et nydeligt landsted, som bliver endnu smukkere når beplantningen vokser op. De overtog for et år siden en ganske forfalden ejendom. På kun 1 år har de fået fjernet en faldefærdig bygning, og gennem renoveret stuehuset fuldstændigt fra A til Z. Så man jo sige de har fået ryddet gevaldigt op i de gamle maskiner der stod rundt om gården og forskønnet udenoms arealet ganske betydelig med en ny anlagt have.

 

Indstilling af de øvrige kandidater

 

Jeg vil gerne indstille 2 ejendomme som jeg forventer begge har deltaget i en stor forskønnelse. Det drejer sig om Arne Damgård og Kurt Sudergård (med familie). Jeg kender ikke til hvordan ejerskabet og om hvordan man i det hel taget har gennemført projektet. Jeg tænker på hele området omkring søen (tidligere næsten losseplads lignede område). Arnes nye stuehus, Kurts tilbygning mod vest med en fantastisk udsigt ned over søen. Flot oprenset sø med græs og beplantning omkring. Et projekt der giver begge ejendomme en stor merværdi og os der kører forbi en smuk oplevelse.

 

Jeg vil gerne indstille Lone og Michael Christensen, Højevej Jeg synes deres nye forhave ser rigtig godt ud, den er anderledes end andres, og man bemærker det straks når man kører gennem byen. De har lagt nyt tagbelægning på, og sat en ny kvist på, det har frisket vældig op på huset. Indkørslen er også blevet fliselagt stilfuldt og smukt.

 

Vi indstiller Lisbeth og Jørgen Madsens “cykelskuret” på Stensbovej med følgende begrundelse: Det kan godt være, vi her i sognet hverken kan prale med kunstmuseer, Kongeligt teater eller kanalrundfarter -men et Kongeligt Garderskillerhus, det har vi fået. Endda med indbygget spejl. Ideen med et skillerhus som bus-ventested -vel egentlig også tænkt som en stor blyant -er original, kreativ og et morsomt blikfang, som sin “anderledeshed” til trods -ikke skæmmer landskabet. Det signalerer humor, privat initiativ og engagement!

 

Jeg vil gerne indstille den grønne bande i Faster til årets pris. De har gjort et fint stykke arbejde omkring genforeningsstenen, resultatet er blevet harmonisk, og indbyder til at opholde sig en stund i området, det var nok de gode borgeres mening, at når man opholdt sig på stedet, skulle man lade tankerne fare tilbage i historien, og forestille sig den begejstring der herskede da vi fik Sønderjylland tilbage. Projektet er et lysende eksempel på hvordan vi i Faster sogn har fået en bandekultur, som gør nogle opgaver nemmere, fordi vi er mange der trækker på samme hammel omkring en sag, og vi holder hinanden i gang, så vore fællesområder ikke bare lades i stikken og forfalder.

 

Fastergårds renovering af ladebygningen. Janni og Oles renovering af den gamle lade har givet et flot og ungdommeligt blikfang når man kører fra Astrup til Faster. De har med vindmøllen og de forholdsvis nye allé træer givet den gamle firlænget gård nyt idyl og charme Karla og Finn Hansen her på birkevænget med deres ny anlagte indkørsel og deres fine forhave der passer fint til huset og havestuen. Igen et godt eksempel på hvordan giver et ældre hus nyt liv Helga og Egon Hansens nye flotte parcel hus på Pilevænget. Huset er opført med en flot stil og charme. Og nu med den flotte anlagte have i fuld flor med egen planke have pavillon giver det et smukt helheds indtryk.