Forskøn – 2013


Forskønnelsesprisen 2013 gik til Jannie og Ole Christensen, Fastergaard.

 

Tillykke med prisen.

 

 


Forskønnelsesprisen 2013

 

Sponsorer:

Faster Andelskasse

&

Astrup Tømrer og Snedkerforretning

 

 

Årets indstillinger er:

 

 

Trudy og Jacob Hessels, Lundgaardvej 10

 

 

Wow, så kan man endelig se hvilket flot hus der ligger på hjørnet af Fasterlundvej og Lundgaardvej. Med den nyudgravede sø sætter de nye standarder for åbenhed og lader folk få en flot oplevelse, når de nu alligevel er en tur ved de dejlige Ejstrup søer. Haven er nærmest blevet til en park, og må absolut give en smuk forgrund i den nye udsigt fra deres eget hjem

 

Jeg indstiller Lasse Jansen, Højevej 4

 

 

Det er pris værdig at en ung fyr har lyst og mod på at købe og istandsætte en bolig i hovedgaden. Udover det indvendige, er det også husets ydre, og området omkring huset der er brugt meget energi på, og fremstår nu flot og indbydende.

Hver gang et “fraflyttet” hus i hovedgaden renoveres, og der tages hånd om udenoms arealet, forskønner det sognets “ansigt” udadtil.

 

Karen og Erling Nygaard Knudsen Pilevænget 72

Karen og Erling har med deres flotte hus brudt med alle traditioner, for hvordan et hus skal se ud og placeres på grunden. Det er dog ikke kun huset man betages af. Haven er forandret fra pløjemark til en af de frodigste haver i området på ganske kort tid. Haven er et sandt farve flor som man ikke kan undgå at lægge mærke til.

Dette modige hus og smukke have fortjener prisen i år.

 

 

 

Faster Forsamlingshus, Møllebækvej

 

Jeg indstiller bestyrelsen bag Faster Forsamlingshus, for deres ildhu og indsats for at gøre både huset og området ved huset indbydende og dejligt.

 

Janni og Ole Christensen, Fastergaard

 

Vi indstiller hermed Janni og Ole Christensen til årets forskønnelsespris.

Dette gøres med 3 begrundelser.

 

1: Ole og Janni har gennem flere år vedholdende restaureret og forskønnet Fastergård. Både beboelse og driftsbygningerne vidner om respekt for det oprindelige og forståelse for det rationelle.

 

2: Kærminde har også fået flere ansigtsløftninger – sandblæsning, maling, have og terrasse anlæg. Et flot hus hvis særpræg er bibeholdt ved restaureringen.

3: Ved sanering af de 2 huse i Faster har Ole været en af de vedholdende kræfter og stået i spidsen for projektet – både før, under og efter nedrivningen. Der kan snart nydes en pæn græsplæne og bøgehæk i stedet for det søgelige syn af 2 skrotbunker.

 

 

Vi forestiller os et billede hvor alle 3 projekter er afbilledet. Det vil være en meget værdig vinder af forskønnelsesprisen 2013

 

Aktiv Faster – for arbejdet med Hotelgrunden, Ejstrupsøerne og cykelsti

 

Jeg vil gerne indstille Aktiv Faster og de grupper som har arbejdet med/stået for:

Nedrivningen af Astrup Hotel

 

Med Aktiv Faster som primus motor og i et godt samarbejde med kommunen er det gamle hotel nu fjernet. Som det stod og forfaldt var det absolut ikke en pryd for byen. Når man kom fra Videbæk-siden fik man et indtryk af en by i forfald. Før kunne man næsten kun se begrænsninger m.h.t. stedet – nu er der i stedet skabt muligheder – lad fantasien råde.

 

 

 

 

 

Etablering af madpakkehus ved Ejstrupsøerne

 

 

Ejstrupsøerne har altid været et dejligt sted at komme. I en periode kneb det dog gevaldigt med kommunal støtte til renovering af området. Dette har heldigvis ændret sig bl.a. takket være frivilligt arbejde.

 

Med det seneste tiltag i samarbejde med kommunen om et madpakkehus sammen med vandrestier, borde/bænke rundt om søen, put and take fiskeri, mountainbike ruter samt shelters, er området nu et rigtigt attraktivt sted.

 

 

 

 

 

Etablering af cykelsti Astrup – Granlyvej/Kjelstrup

 

Cykelstien har været på ønskesedlen i flere år. Igen med Aktiv Faster som primus motor i samarbejde med kommunen samt en ihærdig arbejdsgruppe er det endelig lykkedes og arbejdet er i fuld gang. Den nævnte vejstrækning er stærkt trafikeret og cyklister er udsatte. Med cykelstien kan cyklister uanset alder færdes trygt i trafikken på denne strækning.

Alle 3 områder opfylder både enkeltvis og i fællesskab prisens vilkår for at gøre området til et mere attraktivt sted at bo i, at flytte hen til, eller bevæge sig i.

 

 

 Eva og Svend Vestergård, Borrisvej 8

 

Jeg vil gerne indstille Svend og Eva for det arbejde, de har gjort med deres gård – fra at være et nedlagt landbrug, som nemt kunne komme til at forfalde, så har de nu været lavet en flot ejendom, som også er funktionel mange år frem.

 

 

Brian og Britta Holk, Hostedhøj 2

Jeg vil gerne indstille Brian og Britta, de har efterhånden nærmest lavet en park og stadion ved deres ejendom. Man kan ikke umiddelbart se det, men strækker man halsen, så åbner der sig næsten et paradis…